Sureshkumar

Monday, January 2, 2012

2011 Hexaware Placement Paper:-




Directions for questions 1-10: Expand the following terms 
 
1.HTML

Ans. Hyper Text Markup Language
  
2. RISC

Ans. 
Reduced Instruction Set Computing
  
3. ASCII
    
 Ans. American Standard Code For Information Interchange
  
4. ANSI

Ans.
 American National Standard Institute.
  
5. XML
     
Ans. Extended Markup Language
  
6. FLOPS

Ans. Floating Point Operating Per Second
  
7. SQL

Ans. Sequential Query Language
 
8.QBE

Ans. Query By Example

 9.ALE

Ans.
 Address Latch Enable

10. What is lagging in DBMS ?

Ans. Reduced Redundancy.


Directions 11 to 20: For the following questions find the odd man out
 
11.

Unix
OS/2
CMOS
MSDOS
Ans. CMOS

12.

Oracle
Informix
Sybase
LISP
Ans. LISP

13.


Laser
Inkjet
Dotmatirx                                                                                                  
Mouse

Ans. 
Mouse

14.

Dir
Cls
Csh
Copy

Ans. Csh

15.

Bit
Byte
Nibble
Digit
          
Ans. Digit
 
16.

Hard Disk
Floppy Drive
CD ROM
Cache

Ans. Cache

17.

SQL
QUEL
QBE
ORACLE                                                                                                   
           
Ans. Oracle
 
18.

C++
JAVA
VC++
PASCAL

Ans. PASCAL
 
19.

Projection Operation
Selection Operation
Intersection
Set Difference Operation
Ans. Intersection

 20.

Which of the following is a universal gate ?
             
(a) OR
 (b) AND
(c) XOR
(d) NOR

Ans. NOR

 21.

The default back end of the VB is
          
(a) Oracle
(b) Sybase
(c) Informics                                                                                    

Ans. Sybase
 
22.What is meant by Superconductivity?

Ans. No reistance

23. Viscosity

Ans. Friction
 
24. What is the Lock Based Protocol used for?

Ans. Concurrency Control in DBMS

Directions for question 25 to 32: Convert the decimal numbers on the left to the required form

25.  9's complement of 28

Ans. 71

26. Binary of 58

Ans. 111010
 
27. Octal of 359

Ans.547

28. Hexadecimal of 650

Ans.
28A

29. BCD of 18

Ans.0001 1000

30. BCD of 34.8

Ans.0011 0100.1000
 
31. Excess-3 code of 6
                                                                             
Ans.1001

32. Excess-3 code of 9

Ans.1100

33. If Ax + By = 1F16; Cx + Dy = 2510 .Find the value of x and y

 34. Semaphore is used for

(a) synchronization
(b) dead-lock avoidence
(c) box
(d) none

Ans.  a
 
35.

For addressing 1 MB memory, the  number of address lines required,
            
(a)    11
(b)    16
(c)    22
(d)    24

Ans.  b
 
36.

Which of the following remains in memory temporarily                            
              
(a)    Resident portion of COMMAND.COM
(b)    Transient portion of COMMAND.COM
(c)    API
(d)    Disk BIOS

Ans.  b


37.

Pick the odd man out
             
 (a)   IO.SYS
 (b)   MSDOS.SYS
(c)  ROM-BIOS
(d)  COMMAND.COM     
                                                          
Ans.  c

 38.

OS/2 is a
             
(a) Single User OS
(b) Multi User OS
(c) Multi Tasking OS
 (d) None of these

Ans.  c

39.

Bootstrap loader program is a program belonging to                                    
              
(a)   ROM startup software
(b)   ROM extension software
(c)   ROM BIOS software
(d)  ROM Basic software

Ans.  a
 
40.

The entry of starting cluster of a file is present in

(a)   Boot Parameters
(b)   Directory
(c)   FAT
(d)    Partition Table and master boot program      
                       
Ans.  c

Directions for questions 1-6: Find the correct meaning of the following phrases

1. A man of letters
  
2. A man of straw
 
3. To be in the air
 
4. To bite the dust

5. Man of few words

6. Penny wise pound foolish
 
7. Find the reminder when 333666777888999 divided by 3 or 9 or 11 ?
 
8. Which is the biggest perfect square amongst the following   
                      
15129, 12348, 23716, 20736
 
 9. The greatest area of the following
          
(a) The radius of circle is 4
(b) The square of diagonal is 4
(c) The square of side is 4

10. The area of the maximum size of the circle described from the 10 square inch square?

11. In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?

12. X < 0, Y <> 0 then what is the possibility that the result is always positive?

Ans. xy

13. 3 red and 4 blue balls are in a basket. A member of PPTeam is drawing balls from the basket. What is the probablity  of getting the 3 red balls simultaneously?

14.

Let ax2 + bx + c = 0

If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots.Then which of the following hold true

(a) a + b = 0
(b) a = 0
(c) c = 0
(d) a + c = 0

15.  A fold density is 19 times greater than the water and for copper it is 9 times.At what ratio you can mix gold and copper to get 15 times denser than water.                                                       

Ans. 3 : 2
 
16. Find the value of (1.99)2

Ans. 3.9601

17. There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1" tiles require to finish the work.

Ans. 24

18. 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days does the second person take to finish the job?

Ans. 12 days
 
19. A 4" cube is painted in all its faces and then it is cut down into 1" blocks. How many 1" blocks are there even without a single face being painted?

Ans. 8

20. A cylinder is inserted in a sphere d/h = 2/3. Find the surface area of the cylinder ?

21. In a car wheel, two spokes cover 15 degree . Then for the entire car,how many spokes are there?

Ans. 24.

22. What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2.30.

Ans. 105 degrees

23. The age difference between two brothers is 3 years. After 6 years the ratio between the age is 9:8 What are their ages?

Ans. 21 and 18

24.  A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?                                                                                                          

Ans. 25%

25. Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5km/hr and 5.5km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs?

Ans. 26.25 (approx)

26. A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover?

Ans. 40km.

 27. Initially two cups of same volume are present with milk filled upto 3/5th and 4/5th of their volumes.Water is then filled. Then two mixtures are mixed. Find the ratio of water to milk in the mixture.

Ans. 3 : 7

28. 16 grams of radioactive material decays into 8 grams in 10 years. How long will it take to decay to 1 gram ?

Ans. 70 yrs.

29.In a rectangle the length is increased by of the original length . By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same?

Ans. 33

30. Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___                                

Ans. (-1)*(2n-1)

31. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area?

Ans. 2

32. The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24 units.What is its second diagonals length?

Ans. 10

33. A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar?

Ans. 2350

34.In a class total 34 students, 16 are have a brother,  15 are have sisters, 9 students don't have either brothers or sisters.Find the number of students having both brother and sisters.

Ans. 6

35. A batsman scored 18 runs in his 18th innings and that makes his average 18. Find his average upto the 17th innings?
            Ans. 19
36. 6 women can do 75 units of work in 8 days by working 5hrs/day. In how many days can 4 women do 30 units of work by working 8hrs/day ?
 
37. A persons salary iis decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the salary is decreased in a single shot?

38. The ratio of the length : breadth : height of a cuboid is 5 : 4: 3, and the volume is 7500. What will be its surface area ?

39. If the circumference of a circle is 100 units, Then what will the length of the arc described by an angle of 20 degree ?

40. 3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?

Directions for 41-50: Which of the following is the correct spelling for the word
 
41. supercede and supersede

42. recommend and reccomend

43. superitendent and superitendant
 
44. separate and seperate

45. succeed and suceed
 
46. coolly and cooly

47. despair and dispair

48. ridiculous and rediculous

49. indespensible and indepensable

50. tranquility or tranquillity

1.//What is the output of the program
void main()
{
fork();
printf(" Hello World");
getch();
}
// A. Hello World
// B. Hello World Hello World
// c. Error Message
// D. None of these
Ans: B


2. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf("%d\n",k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(" %d %d %d",i,-j--,k);
getch();
}
// A. 4,-3,2
// B. 5,-3,2
// c. 4,-2,2
// D. 5,-2,2

Ans: D


3. Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucia?s age. What is the age?

Ans: 64

4. There are two towers A and B. Their heights are 200ft and 150ft respectively and the foot of the towers are 250ft apart. Two birds on top of each tower fly down with the same speed and meet at the same instant on the ground to pick a grain. What is the distance between the foot of tower A and the grain?

Ans:90ft

5.If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST .

Ans : 1:2

1 comment:

  1. Increase your chances of selection try competitive exams at http://www.kidsfront.com/competitive-exams/general-knowledge-practice-test.html

    ReplyDelete